Jak vybrat terapeuta?

Tereza Jandová

Tereza Jandová

05.01.2024 2 min čtení

Jak vybrat terapeuta?

Vstoupit do světa terapie chce hodně odvahy a síly. Dalším krokem je pak výběr terapeuta, který ti bude na cestě k sebepoznání a spokojenosti průvodcem. Na naší platformě jsou všichni terapeuti kvalifikováni a jejich vzdělání a zkušenosti ověřujeme. Na tobě je, aby sis vybral toho, kdo pro tebe bude ten správný. V tomto článku ti poradíme, na co se při výběru terapeuta soustředit.

S čím do terapie přicházíš?
Zkus si pro sebe pojmenovat, na co se v terapii chceš zaměřit. V seznamu terapeutů si pak můžeš nastavit filtr, který ukáže ty terapeuty, kteří se na dané téma specializují. Věnuj taky pozornost na jakou věkovou skupinu se terapeut zaměřuje. Nemůžeš své téma v seznamu najít nebo si nejsi jistý, co přesně chceš na terapii řešit? Vyber si terapeuta podle jiného kritéria, určitě společně si pak na všechny otázky na sezení zodpovíte.

S kým je pro tebe příjemné mluvit?
Terapie je citlivá záležitost a je důležité, aby ses se svým terapeutem cítil dobře. Zkus se zamyslet, jaké atributy jsou pro tebe u terapeuta podstatné. Můžeš si vybrat podle věku, pohlaví nebo čehokoliv jiného.

Kolik terapie stojí?
Shifto se snaží, aby byla terapie co nejdostupnější, proto naši terapeuti nabízejí sezení za různé sazby. V seznamu všech terapeutů najdeš filtr, který ti pomůže najít ty, kteří poskytují terapie za pro tebe přijatelnou cenu.

Kdo je ti sympatický?
V terapii hrají významnou roli pocity, proto se neboj věřit těm svým! Přečti si medailonky, pusť si videa a vyber toho, kdo na tebe bude působit nejlíp.

Jaké jsou tvé časové možnosti a požadavky?
Pokud je pro tebe nejdůležitější, kdy se bude terapie odehrávat nebo chceš termín co možná nejdříve, i na to je Shifto připraveno. Vyber si v seznamu přesné datum, kdy chceš aby se tvá terapie uskutečnila a zvol si jednoho z dostupných terapeutů.

Co když se to nepodaří?
Máš za sebou první sezení a tvůj terapeut se nezdá jako “ten pravý”? Nevadí! Můžeš to zkusit ještě jednou a s terapeutem své požadavky komunikovat, třeba najdete společnou cestu. Taky můžeš zkusit sezení u jiného terapeuta, který by ti mohl lépe sedět.


*Upozorňujeme, že článek je napsán v mužském rodě z důvodu stylistické volby a nikoli s úmyslem diskriminovat nebo vylučovat jakoukoli pohlavní identitu. Cílem je zajistit jasný a soudržný styl psaní, respektující všechny čtenáře bez ohledu na jejich pohlaví.

SHIFTO poradna

Tereza Jandová

Tereza Jandová